الحوثی: نقشه ترامپ برای فلسطین یک طرح کاملا اسرائیلی است اولتیماتوم عراقچی به شورای امنیت: قطعنامه ۲۲۳۱ باید خاتمه یابد سوء‌قصد به جان بشار اسد صحت دارد؟ اعمال تحریم‌های ترکیه علیه ایران / حساب کدام افراد ایرانی در ترکیه مسدود می‌شود؟ واکنش بقائی به حمله اسرائیل به کاروان دریایی الصمود جهاد اسلامی: طرح ترامپ همان معامله قرن است با لباسی جدید کاخ سفید: ضرب‌الاجل آمریکا برای حماس همچنان پابرجا است درخواست گروه ۷ از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای اجرای تحریم‌های سازمان ملل از سوی کانادا به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای تهران روسیه: بازاعمال تحریم‌های ضدایرانی را به‌رسمیت نمی‌شناسیم ادعای روبیو علیه ایران: تمامی مسیر‌های ایران به سمت سلاح هسته‌ای را مسدود خواهیم کرد صدای آمریکا متوقف شد حمله توپخانه‌ای و پهپادی قسد به مواضع ارتش جولانی تحریم جدید آمریکا علیه ایران ریزش داربست در کلیسای اتیوپی؛ ۳۶ کشته و ۲۰۰ زخمی تاکنون

فرانسه و آلمان بازداشت شهردار استانبول را محکوم کردند

بازداشت اصلی‌ترین رقیب سیاسی رئیس جمهور ترکیه با محکومیت از سوی فرانسه و آلمان مواجه شد و آنها این رویداد را نشان‌دهنده وضعیت بد دموکراسی در ترکیه دانستند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 20
کد خبر: ۲۷۴۰۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، صدر اعظم در حال کناره‌گیری آلمان امروز (پنجشنبه)، یک روز بعد از دستگیر شدن «اکرم امام‌اوغلو»، شهردار شهر استانبول و عضو ارشد حزب اپوزیسیون «مردم جمهوریخواه» در ترکیه که به عنوان رقیب انتخاباتی اصلی برای «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه شناخته می‌شود، این اتفاق را محکوم کرد.

شولتس در صحبت‌هایش به هنگام ورود به اجلاس مقامات و رهبران اتحادیه اروپا در شهر بروکسل دستگیر کردن شهردار استانبول را «یک نشانه بسیار بسیار بد» برای دموکراسی ترکیه و روابط این کشور با اتحادیه اروپا دانسته و از رهبران ترکیه خواست «فورا با این موضوع پایان دهند.»

شولتس بیان داشت که برلین و بروکسل تلاش زیادی برای بهبود روابط خود با ترکیه در سال‌های اخیر صرف کرده‌اند. او گفت: «به همین دلیل دستگیر کردن یک سیاستمدار مخالف مهم همچون شهردار استانبول یک نشانه بسیار بسیار بد است.»

صدر اعظم آلمان ادامه داد: «این یک اتفاق تضعیف کننده برای دموکراسی در ترکیه و همچنین مطمئنا برای روابط بین اروپا و ترکیه است.»

بازداشت امام‌اوغلو درست چند روز قبل از آنکه قرار بود مخالفان او را به عنوان نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری بعدی ترکیه اعلام کنند، رخ داد.

دادستان‌های ترکیه اتهام امام‌اوغلو را فساد، کمک به یک گروه تروریستی و رهبری کردن یک سازمان تبهکار اعلام کرده‌اند.

بازداشت او باعث شد موجی از تظاهرات در ترکیه در اعتراض به این اتفاق که به دستگیر شدن بیش از ۱۰۰ تن منجر شد، راه بیافتد.

شولتز گفت: «ما فقط می‌توانیم خواستار پایان فوری این موضوع شده و همچنین خواستار رقابت بین مخالفان و دولت در ترکیه به جای آنکه مخالفان را در این کشور محاکمه کنند، شویم.»

پیشتر همچنین «سباستین فیشر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفته بود که بازداشت شهردار استانبول یک «پسرفت جدی» برای دموکراسی در ترکیه است.

فیشر گفت: «این دستگیری بخشی از فشار‌های قانونی رو به تشدید علیه شهردار استانبول بوده در حالی که از نظر ما احترام به اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون یک پیش‌شرط بنیادین برای یک دموکراسی کارآمد است. ما متوجه تمرکز غیرمعمول پرونده‌های حقوقی علیه امام‌اوغلو شده‌ایم. طرف آلمانی به طور مناسب این مساله را نزد همتایان ترکیه‌ای خود مورد رسیدگی قرار خواهد داد.»

وزارت امور خارجه فرانسه نیز بازداشت اکرم امام‌اوغلو را محکوم و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.

«کریستوف لوموان»، یک سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه اظهار کرد که فرانسه «عمیقاً نگران» بازداشت اکرم امام‌اوغلو بوده و معتقد است که این اتفاق تبعات جدی برای دموکراسی ترکیه خواهد داشت.

لوموان در یک نشست مطبوعاتی تصریح کرد: «ما با نگرانی عمیقی متوجه شدیم که اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول و چهره جناح سیاسی مخالف در ترکیه به همراه چند چهره برجسته دیگر بازداشت شده است. این بازداشت‌ها احتمالا تبعاتی جدی برای دموکراسی ترکیه خواهند داشت.»/ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار